Technische functies

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Soldaat ICT - Landcomponent

Na je militaire opleiding leren we je aan welke Informatie- en Communicatietechnologie (ICT) Defensie gebruikt. Zonder deze systemen kunnen er geen militaire operaties plaatsvinden: ze zijn cruciaal om te communiceren op het operatietoneel zelf, met de hoofdkwartieren of met de familie op het thuisfront. Het gaat dan bijvoorbeeld over satellietsystemen of computernetwerken. Je zal leren waarvoor deze systemen gebruikt worden, hoe ze werken en wat jouw taken zijn om ze te helpen installeren en te onderhouden eens in gebruik. Daarna maak je deel uit van een team waarin je assisteert om deze systemen te transporteren, te installeren en in werking te houden gedurende hun gebruik. Hiervoor neem je deel aan dagdagelijkse trainingen, grotere oefeningen en militaire operaties in binnen-en buitenland.

Soldaat magazijnier - Landcomponent

Ben je een teamspeler die graag helpt en achter de schermen werkt? Als magazijnier help je de magazijnverantwoordelijke bij de bevoorrading van de eenheden van de Landcomponent van Defensie. Je staat mee in voor het beheer van het magazijn, de ontvangst en bedeling van allerlei militair materieel variërend van levensmiddelen, kledij en brandstoffen tot munitie en wisselstukken. Je bent als bevoorrader een zeer belangrijke schakel in de algemene werking van Defensie zowel op Belgisch grondgebied als in het buitenland. Daarnaast ben je bereid en beschikbaar om, in functie van de noden, diezelfde taken op flexibele en professionele wijze uit te voeren tijdens oefeningen en zendingen, zowel in België als in het buitenland. Naast je dagelijkse werk op de kazerne zal je ook de kans krijgen om verschillende cursussen te volgen om je ervaring te vergroten. Je krijgt op een werkdag ook de tijd om je fysieke gezondheid op peil te houden. Een job bij Defensie bestaat uit een zeer gevarieerde dagindeling!

Logistiek